De  EURO HOEVE  in Giethoorn had Lakenvelders - Bedrijfsboodschap

DE  EURO  HOEVE  in  GIETHOORN,  
MET  JAN  MAAT  ALS  INSPIRATOR,  
BLIJKT & BLIJFT  HET  BESTE  MEDIUM  VOOR  DE  HUUR  of  AANKOOP  VAN  EEN  HUIS,  BOERDERIJ,  VAKANTIEHUIS  of  WIJNGAARD  in  PORTUGAL.
ÉÉN  van  de  MOOISTE  &  GEZONDSTE  LANDEN  VAN  EUROPA.
KIJK  DAARVOOR  OP:   
www.portugal-houses.eu  
of bel direct met Jan Maat op:  
00 351 (0) 650 208 969 in Giethoorn

Hier onder  1 uit de 75 aanbiedingen: 

in  MONTEMOR-O-NOVO op  27-12-2017

+++++++++++++++++++++++++++++

WIJ  ORGANISEREN  
IN APRIL 2018 voor de 20-ste keer een mooie reis naar de provincie ALENTEJO in PORTUGAL   en bezoeken o.a. bedrijven van Nederlandse boeren

&  

 EEN  VAKANTIE-REIS  in  MEI  2018  naar  de AZOREN  en  BEZOEKEN  DAAR o.a. enkele  BOTANISCHE TUINEN, KRATERMEREN, WARM WATER BRONNEN e.d .  

INTERESSE ? ? We doen dit al ruim 20 jaar. Geheel verzorgde reizen. Echt All-in ! KIJK EENS OP   :    www.portugal-vacantiereis.com     

De gezondste mooie provincie  ALENTEJO  blijft toch veel mensen trekken.

Ook dit jaar staan wij weer voor 100 % klaar om U te helpen bij het verwezenlijken van een zonnige toekomst.  

GENIET ERVAN

Giethoorn / Redondo, 20 juli 2017

KIJK A.U.B. op   
http://www.portugal-vacantiereis.eu
of  bel  ons  even  op  0 650 208 969 
Alvast hartelijk dank !

************************************************
EN  HET  IS  ZOVER !
De Lak en velder
Niet uit het veld te slaan.
H  É  T    B  O  E  K     I  S     K  L  A  A  R ! 
De koe met de witte band over de buik : wie kent haar niet ? De Lakenvelder is een van de weinige Nederlandse rundveerassen die door vrijwel iedereen wordt herkend. Achter dit laken gaat een boeiend verhaal schuil.
Het boek De Lakenvelder is de eerste uitgave over dit oud-Hollandse ras en bevat een prachtige verzameling foto's en illustraties. Daarnaast komt de spannende geschiedenis uitgebreid aan bod, aangevuld met interessante wetenswaardigheden en leuke anekdotes. Je leest het allemaal in De Lakenvelder.

Het boek is een schitterend cadeau voor iedereen met liefde voor het Nederlandse platteland en rundvee in het bijzonder. Gezien het formaat en de opmaak, een ideaal cadeau voor bruiloften, verjaardagen of andere speciale gelegenheden. 
Denk nu reeds aan St. Nicolaas of de Kerst.

Wij hebben nog een beperkt aantal van dit mooie boek beschikbaar. 
U kunt dat bij ons betellen voor € 24.95 af Giethoorn. 
Bij verzending komen de porto kosten er uiteraaard bij.
Stuur een e-mail naar   janmaat30140@gmail.com
of bel naar 0 650 208 969

************************************************

G E S T O P T !
 
 
Wij hebben met veel plezier, maar ook met een goed gewin, van 1996 tot 2016, dus bijna 20 jaar, LAKENVELDER KOEIEN op de EURO-HOEVE gehad.


Maar door een aantal omstandigheden hebben wij moeten besluiten om in oktober 2015 alle dieren te moeten verkopen.

Wij hadden in de afgelopen jaren een eerste klas Lakenvelder veestapel opbouwd met veel KS koeien en jonge goed gekeurde fokstieren voor de fokkerij.

Gelukkig en blij zijn we, dat we weten dat onze laatste dieren in oktober 2015 bij een tweetal fokkers terecht zijn gekomen, waarbij we weten en hopen dat zij ten dienste van onze Nederlande Lakenvelder fokkerij zullen blijven.

Zelf blijf ik als eind redacteur van het mooie blad 'De Lakenvelder' nauw verbonden met het reilen & zeilen van de Lakenvelder wereld wijd. 
Ook blijf ik ons prachtige park-rund de Lakenvelder promoten en onder de aandacht brengen bij 'boeren, burgers en buitenlui'.  Dus in feite aan een ieder die het maar wil horen en weten.

Voor vragen en informatie kan men ook nog steeds bij mij terecht. 
De 'DAG van de LAKENVELDER' kwam uit mijn brein, en samen met Reurt BOELEMA hoop ik deze succes-story in Nederland en daarbuiten te mogen blijven voortzetten. Uiteraard samen met alle leden van VLR (Vereniging Lakenvelder Runderen).

Giethoorn, december 2015
Jan Maat

********************************
 
                  
Houdt u ook van lekker vlees ? 
Proef dan eens LAKENVELDER VLEES
 
---------------------------------------------------------------------------------
 

foto : Roel de HaanOp de foto EURO'S TORINA met haar stierkalf. Deze fraaie jonge typische koe met veel snit en luxe is in 2011  KEURSTAMBOEK geworden.

Zij is in oktober 2015 drachtig verkocht naar J.C.M. van VLIET, Weijerswold 6 in COEVORDEN

foto: Roel de Haan, Emmen
 

************************************************
-------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
LAKENVELDER koeien doen aan natuurlijke landschapsverfraaiïng in GIETHOORN,  op de grens van het Nationaal Park  "WEERRIBBEN - WIEDEN"
                                                                   foto : Lilly Jansen, Jonen


-----------------------------------------------------------------------------------
Naast de LAKENVELDER runderen hadden wij ook :

ZWARTBLES  SCHAPEN  
( Zie:  www.zwartblesschapen.com )

En deze schapen fokken wij nog steeds, waarbij wij regelmatig hoogwaardig eerste klas Stamboek fokmateriaal te koop hebben   
          
&

VERDER    VORWERK   KIPPEN


               Regelmatig broed-eieren te koop.  

  Maak een afspraak met ons.------------------------------------------------------------------------------------------------
Van toen - tot nu
 
Daar in GIETHOORN, aan de Cornelisgracht, staat een met riet gedekte boerderij, gebouwd door de Staats Domeinen in een ontginningspolder. Een bedrijf met een levendige, veelzijdige geschiedenis. Een bedrijf waar al 70 jaar koeien worden gehouden. In de jaren 50 van de vorige eeuw was er het K.I. station gevestigd voor zwartbonte stieren. In 1963 kreeg het bedrijf de naam EURO - HOEVE. Vanaf die tijd, tot 1985, waren er studenten en stagiaires uit  tientallen landen op het bedrijf aanwezig voor kennisverbreding. Al in 1969 werd sperma geimporteerd van Holstein stieren uit Amerika en Canada. In 1986 werd naast het melkveebedrijf  met het Auto-en vervoersmuseum "Histo - Mobil " begonnen.
Zo rond 1987 werd gestart met een melkveebedrijf in Portugal, opgebouwd met eigen jongvee uit Giethoorn. Tien jaar later, in 1997, werd daar nog een 2e bedrijf bijgekocht.
En in die tijd gingen alle zwartbonte melkkoeien naar Portugal en werd in Giethoorn begonnen met fokken van LAKENVELDER koeien. Dit ras trok mij aan en ik ga mij inzetten voor een kwaliteitsveestapel op de EURO - HOEVE.  
 
Het is een oud-oer Hollands veeras De eerste beschrijving van Lakenvelders die werkelijk in Nederland rondwandelen, dateert uit 1796. In dat jaar beschrijft de heer J. le Franq van Berkhey, dat hij een mooi koppeltje Lakenvelders zag lopen in een weiland vlakbij Wilnis, in het bisdom van Utrecht. Er liepen daar in die tijd 15 a 16 koeien en een stier. En dat spreekt mij aan om dat economisch in stand te houden. Want alleen hobby kan nooit blijven bestaan !
  
Lees daarover  verder en neem de gehele website rustig door. 
Jan Maat.        
-----------------------------------------------------------------------------------
De  DAG van  de  LAKENVELDER  2014
Naast de bekende dagen als vader- en moederdag, monumentendag en dierendag is er nu ook het jaarlijkse evenement De DAG van de LAKENVELDER. Dat is steeds op de eerste zaterdag in september, samen met de dag van het platteland is dat  6 september 2014
 

Ons bedrijf heeft ook meegedaan in 2010, 2011, 2012, 2013, 2014 en 2015. De vele bezoekers waren enthousiast en wij zijn tevreden. 
 


Op de DAG van de LAKENVEKDER in 2016 bent u gaat ook in 2016 weer van harte welkom. Men kan de Lakenvelder dieren bekijken, maar ook vragen stellen en men ontvangt informatie aangaande de betreffende dieren.
 
Een ieder die de bezoekers lijst tekent ontvangt gratis koffie, thee of fris. Er is een fotowedstrijd waarbij u als bezoeker foto's kunt maken en opsturen naar      de.lakenvelder@gmail.com     onder vermelding van uw naam en waar de foto's zijn gemaakt. En de mooiste foto's worden geplaatst in het blad De Lakenvelder.
Verdeeld over heel Nederland kan men terecht op een 20 tal locaties. Kijk ook op:   www.dagvandelakenvelder.nl    
 
************************************************
 WEER WAT ANDERS ! ! ! 
In 1996 toen wij met het Holstein melkveebedrijf zijn gestopt en begonnen zijn met het houden en fokken van LAKENVELDER koeien, zijn we ook begonnen met het oppakken van een andere liefhebberij, n.l. het genieten van de natuur en dan in het bijzonder het houden van BOMEN. 
Vanaf dat moment zijn we begonnen met de aanleg van een ARBORETUM. Een HEEMPARK met daarin allerlei verschillende soorten bomen, afkomstig uit de gehele wereld, maar wel passend binnen ons klimaat. 
En nu in 2017 waren er 222 verschillende soorten bomen & struiken.
Een pracht collectie, die bezocht wordt door liefhebbers, natuurmensen, vaklui als hoveniers en stagiaires van uit het Tuinbouw onderwijs.

KOM OOK KIJKEN EN GENIET VAN AL DATGENE WAT HIER GROEIT & BLOEIT. 
VAN APRIL TOT NOVEMBER IS ER GEEN DAG GELIJK.

KIJK EERST EENS OP DE WEBSITE :  
www.arboretum-heempark-giethoorn.nl 
 

************************************************Wij  deden aan Lakenvelder-fokkerij, en probeerden daarmee de kwaliteit binnen onze veestapel te behouden en te verbeteren. Wij gebruikten daarbij de eisen, opgesteld door de foktechnische commissie van de VLR, als uitgangspunt, maar hielden, en houden nog steeds, van een goed ontwikkelde Lakenvelder koe zoals die vroeger ook in Nederland voorkwamen.
 
De zeldzaam beste fokkoe WILMA.
 
Zij is geboren 17-05-1997 en is :
KEURSTAMBOEK  -  KS
              &
WAARDEVOLLE FOK KOE   -   WFK
 
Zij is sterk, goed gebouwd, heeft hard en droog beenwerk, een mooi skelet en een fraaie kop.
 
Zij is gefokt door Gerard van de LINDEN uit MARIAHOUT (N.Br.) en is eigendom van de Euro - Hoeve.
Zij is de stammoeder van een aantal onze KS koeien en uit haar lijn komen vele fokstieren, zoals :
 
Max                           gedekt bij G.Oliehoek in Wassenaar (N.H.)      &
                                                    H.Meertens in Eleveld (Dr.) 
Guanda                   gedekt bij J.Bos in Loosdrecht
Sigebertus             gedekt bij fam. Boink in Udenhout (N.Br.)
Oscar                       gedekt bij J.W. Velthuis in Elsloo (Fr.)
Marietjes Gozer  gedekt bij J.Barten in Lunteren (Geld.)
Euro's Marco       gedekt bij E.H. Huisman in Finsterwolde (Gr.)
Euro's Rieks         gedekt bij P.P. Weijnen in Velp (N.Br.)
 
 
 
 
 
Op de foto hiernaast de beste K S, koe WILMA 2
Haar zoon MAX heeft beste nakomelingen gebracht bij G. OLIEHOEK in WASSENAAR en dekt nu bij G. MEERTENS in ELEVELD (Dr.)
 
Naast bovenstaande KS koeien was er uit andere bloedlijnen nog 
1  KEURSTAMBOEK KOE  (K S,t.w. :
EURO'S TORINA, K S,  Geb. 03-05-2009. V.: ADELINA'S WALTER -                                               Moeder : EURO'S KORINA - S

-----------------------------------------------------------------------------------
In 2006 en 2007 is op de EURO - HOEVE  de zwarte Lakenvelder stamboek stier HORSTRA'S LUUK, nr. 2504 gebruikt.
De vader was ARCHEM 5 en de Moedersvader JONKHEER ROS van de TOLAKKER.
Deze stier is gefokt door Mts. F. en G. Horstra, Mariahoeve 3 in Balkbrug.
 
 
 
In 2008 en 2009 is op de EURO - HOEVE de rode Lakenvelder stamboek stier ADELINE'S WALTER gebruikt. De vader was MARTIEN (RL) en de moeder ADELINE (ZL) K S.  MARTIEN was een zoon van ORMELO'S GIJS (Rood Laken), omdat het streven is naar zowel rode als zwarte Lakenvelders. De stier is gefokt door Wilna Boink uit Udenhout  
 
 
In 2010 en in 2011 is en wordt op de EURO - HOEVE de zwart Lakenvelder stamboek stier GIJSBRECHT gebruikt. Deze stier is gefokt door Gijs Bos in Loosdrecht. De vader van Gijsbrecht is de K.I. stier GOODWILL en de moeder is MADELEINE 3.
Op de rechter foto de stier Gijsbrecht. GIJSBRECHT fokte op de EURO - HOEVE   ZZ (fokzuiver zwart)
 
 
En in 2011 werd ook op de EURO - HOEVE de rood Lakenvelder stamboek stier TINUS van It WEST gebruikt. Deze stier is gefokt bij Henk Mulder uit Staphorst.
Zijn vader is FRANS van It WEST en zijn moeder Christine 2. En de grootmoeder de beste koe MARE'S CHRISTINE, K S,
Tinus van It WEST is een fraaie, goed ontwikkelde stier met veel lengte en inhoud. 
Deze stier is op 6 juni 2012 verkocht aan het VLR-lid Adri de Koning in VIJFHUIZEN (bij Haarlem) voor de fokkerij.
 
-----------------------------------------------------------------------------------
Wat zou u willen weten ?  
Ik hoop dat u vindt wat u zoekt.
Neem voor meer informatie over dit prachtige Oudhollandse veeras contact met ons op, meer informatie wordt u toe gezonden. 
De VERENIGING LAKENVELDER RUNDEREN  geeft eens per kwartaal het blad "De Lakenvelder" uit.  Ook kan ik zorgen dat u eens een proefnummer ontvangt. Deze vereniging, maar ook ik,  zullen dan alles in het werk stellen om aan uw verwachtingen te voldoen.

---------------------------------------------------------------------------------------------

En, of LAKENVELDER koeien ook melk kunnen produceren !

Deze zeer fraaie koe HANNA B is hier op 13 jaar en 4 maand gefotografeerd. Zij heeft als waardering voor haar fraaie en solide uiterlijk gekregen Excellent met 91 punten. Een geweldige koe. Maar ook een koe die veel melk geeft. In het jaar 2007 produceerde zij nog op 16-jarige leeftijd 11.460 kg melk. De eigenaar van Hanna is Ron PIETERSMA  van Legend Dairy Farms in Chino in Californië. Aan haar en het bedrijf, werd in het blad "The Hoards Dairyman", een artikel gewijd.   
 
En op 9 augustus 2011 werd de Zwartlaken koe "IVANCA" van stal Mts. Hoekman-De Witte uit Oosthem bij Sneek gehuldigd vanwege haar grote prestatie om de grens van 100 000 kg melk te overschrijden. Een mijlpaal in de Nederlandse Lakenvelder fokkerij. Zie ook de artikelen in de bladen "De Lakenvelder" en "Veeteelt". 
-----------------------------------------------------------------------------------
Wordt ook fan van de Lakenvelders en neem een abonnement op het mooie blad De Lakenvelder, wat 4 X per jaar verschijnt. Voor een abonnement kan men zich opgeven bij ons (Jan Maat - 0 650 208 969 of de.lakenvelder@gmail.com
of bij de sekretaris van de VLR, de heer H.DERKSEN in EEFDE, tel. 0 575 541 832
--------------------------------------------------------------------------------
 
Wij hebben voor liefhebbers te koop koe-modellen, gemaakt van Flock. Een model van een zwartbonte koe en van een zwarte Lakenvelder koe. Door de grote vraag is het Lakenvelder model momenteel beperkt leverbaar. 
VANAF NU WEER VOLOP LEVERBAAR, ZOWEL ROOD ALS  ZWART-LAKENVELDER KOE-MODEL.
De prijs bedraagt € 22.-- af Giethoorn per stuk, zowel de zwartbonte als de lakenvelder koemodellen. De afmeting is ongeveer 30 x 20 cm.  Tevens nog 3 originele Red-Holstein True Type modellen, rechtstreeks uit de U.S.A. Prijs € 190.-- per stuk.
 
Verder kunnen wij voor u verzorgen een prachtig naambord met daarop uw naam e.d. . Het naambord is handgeschilderd, met lakenvelderkoeien in een weiland, afm. +/- 27 x 22 cm, materiaal meranti hardhout multiplex, 2 x afgelakt met bootlak,voor buiten. Prijs € 59.95 + € 4.50 verzendkosten.         
Bent u geinteresseerd in bovenstaande, neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail met uw vragen naar :
                                                       portugalmaat@planet.nl 
-----------------------------------------------------------------------------------
                     E I G E N   P O S T Z E G E L  ! !
 
 
Ons bedrijf gebruikt voor haar verzending van poststukken via TNT een eigen, door TNT uitgegeven, postzegel.
 
Deze postzegel ziet u hiernaast afgebeeld. Per 15 maart 2010 is weer een nieuwe zegel besteld met Lakenvelders in de natuur ! !
 
 
 
Voor verzamellaars zijn de postzegels voor de kostprijs over te nemen op velletjes van 10 stuks voor € 8.50 + 69 cent porto =
€ 9.19
 
Voor info bellen met J. Maat 06 50 20 89 69 of een e-mailtje naar : 
 
 
 
 
 
De  postzegel met 5 koeien is TNT post nr. 5494 971
 
De andere met de mooie Hollandse lucht  en meerdere koeien is TNT post nr. 5860 592                                                                     
 
 
 
 
 De postzegels links met uitgave nummer 6095704 zijn de nieuwe uitgave van 2011. De prijs hiervan per velletje is € 9.50 excl. porto kosten

Voor geinteresseerden in persoonlijke postzegels, adviseren wij u ook te kijken op  www.monnikenmolen.vpweb.nl
Postzegels van de Monnikenmolen kunt u ook bestellen via ons.                           
----------------------------------------------------------------------------------
Ik hoop u snel terug te zien! Houdt de site in de gaten voor het laatste nieuws. Er volgt nog veel meer! Want de fokkerij staat nooit stil, ook die van de LAKENVELDER  KOEIEN  niet !
 
Zie ook de andere 4 pagina's met informatie over de stier GIJS, over Portugal, en over LAKENVELDERS in 1796 in Wilnis.
 
Alvast bedankt voor uw bezoek!
-----------------------------------------------------------------------------------
Mogen wij u ook attenderen op de 2 volgende websites.
>>http://www.portugal-houses.eu   toont u vele quinta's, huizen, bouwgrond, boerderijen, maar ook wijngaarden die wij kunnen aanbieden voor verkoop in PORTUGAL. Wij verzorgen de gehele begeleiding van het begin tot het eind. Voor ons is er maar één regel; de klant moet voor 100 % tevreden zijn. Wij hebben reeds een huis met grond te koop voor € 79.500.-- 

> > > http://www.portugal-vacantiereis.eu   laat u zien hoe u kunt genieten van een geheel verzorgde vakantie-studiereis naar Portugal.
Portugal, ook wel genoemd het CALIFORNIË van EUROPA, heeft erg veel te bieden op het gebied van cultuur, natuur en ruimte. Kijk snel op deze website en misschien bent  u ook geinteresseerd.
> > > http://www.arboretum-heempark-giethoorn.nl   laat u zien hoe wij al vele jaren bezig zijn met onze hobby : BOMEN & STRUIKEN. Voordat de Giethoornse polder werd ontgonnen en klaargemaakt groeiden hier de Zwarte Els, de Wilg in vele soorten, de Berk, de Es, maar ook de Gagel. Na de inpoldering werd rond onze boerderij door wijlen Hendrik Maat Jzn ook Eik, Krenteboom, Es, Wilg en vele fruitsoorten aangeplant. Door Jan en Bettie Maat was vanaf 1963 hun hobby echt mogelijk. En werden er meer dan 100 boom- en struikensoorten aangeplant. In een aantal gevallen in combinatie met gemeentelijke ondersteuning.
Vanaf 1996 werd daar nog bewuster mee omgegaan en is de aanleg van een Arboretum-Heempark opgepakt. Kom gerust eens kijken in ons Arboretum of kijk eens op  www.arboretum-heempark-giethoorn.webklik.nl  

 
Jan Maat,                                                                        Jan Maat,
EURO - HOEVE,                                                              MONTE - REAL,
Cornelisgracht 44,                                                            Courelas do Hospital,
8355 CH GIETHOORN (Nl.).                                         7170 - 116 REDONDO (P.).
Tel. 0 650 208 969                                                       Tel.(00351)- 963 827 373 
( of 0 521 361 198 )                                                          ( of (00351) - 266 909 940 )
 
U kunt ook een e-mail sturen naar :     janmaat30140@gmail.com 
 
 
e2me.nl
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint